Welke taalcursus past bij jou?

Het aantal verschillende taalcursussen is zeer groot, de populairste zijn nog steeds taalcursussen Engels online en op locatie zoals Engeland, Ierland en Malta. Maar welke taalcursus het beste bij je past, is volledig afhankelijk van verschillende factoren; je persoonlijke doelstelling, je voorkeur qua locatie en natuurlijk speelt vaak ook budget een rol.

Je persoonlijke doelstelling

Heb je het nodig voor je studie of werk, wil je een nieuwe stad ontdekken en tegelijkertijd de taal beter leren spreken, of ga je voor de ervaring in het buitenland en kies je ervoor een langere tijd een cursus te volgen? Dit beïnvloedt jouw keuze, want als jij voor je werk een cursus gaat volgen, wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Je kunt voor reguliere cursus kiezen, maar veel scholen hebben ook een zakelijke variant. Vaak net was intensiever en waar ook belangrijke vaktermen worden meegenomen.

Zit je middenin je Gap Year, dan volstaat een algemene cursus omdat je dan voor een langere tijd te cursus volgt. Vaak is het ook handig om vooraf al een niveautest te doen, zodat je beter kunt inschatten hoe lang of hoeveel lessen je nodig hebt om je doel te bereiken.

Locatie

Op elke taalschool leer je de officiële, correcte vorm van de taal. Tuurlijk kun je wat lokale accenten meekrijgen, maar in de basis leer je het, zoals wij dit in Nederland noemen, het Algemeen Beschaafd Nederlands. Dat is een fijne gedachte, want dan kun je jouw persoonlijke voorkeuren voor de locatie gewoon inwilligen. Wil je liever aan het strand, of liever in een grote stad, kies wat het beste bij je past en als jij het beste voelt, zul je zien dat ook het leren van de taal beter gaat.

Budget

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Bedenk van tevoren goed wat je wilt uitgeven. De prijzen van de taalscholen kunnen enorm verschillen en op het eerste oog lijkt dit niet direct verklaarbaar. Maar leg ook alle details naast elkaar om te zien hoeveel lessen je hebt per dag, hoeveel medecursisten er in jouw klas zitten en of er nog extra kosten bij komen kijken.

Taalscholen vind je wereldwijd en vrijwel in elke taal die je je kunt bedenken, dus zorg dat je goed voorbereid op cursus gaat. Met deze drie factoren kun je een goede en weloverwogen keuze maken voor de taalcursus die bij jou past en zul je het maximale uit je cursus halen.

Jongeren

Er zijn ook specifieke cursussen voor jongeren die graag een taal volgen in het buitenland. Deze cursussen zijn vaak in de zomervakantie maar er zijn zeker ook opties tijdens de andere seizoenen. Populaire bestemmingen onder jongeren zijn het zuiden van Engeland en Malta omdat het naast interesante locaties om Engels te leren ook echte vakantie bestemmingen zijn. Je vind een ruime keuze aan juniorcursssen via www.juniorcursussen.nl