Thuisstudie

Waarom een thuisstudie?Online Thuis Studeren

Een thuisstudie is erg handig, je kunt zelf bepalen wanneer je gaat leren of niet wat het erg flexibel maakt.
Bij een thuisstudie kun je goed werken aan je carrière en je eigen ontwikkelingen. Het is ook mogelijk om met een thuisstudie een basis te maken voor een nieuwe hobby waar je nog lang plezier van zult hebben, zoals een cursus fotografie of film.

Ook is het mogelijk om je thuisstudie te combineren met je drukke baan of je gezinsleven, wanneer je kinderen naar bed of naar school zijn en jij een vrije dag hebt kun je rustig studeren. Ook een voordeel is dat je geen tijd kwijt bent aan reizen, wat je wanneer je naar school gaat wel hebt. Ook al moet je reizen voor je werk, dan is een thuisstudie (zelfstudie) nog steeds makkelijk, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent. Het is makkelijk omdat er altijd een papieren versie en digitale versie wordt gestuurd. Zo kun je wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit je leerstof downloaden op je tablet en gewoon door studeren. Makkelijker kan het niet! Wij zetten de grote voordelen voor jou even onder elkaar:

Gemak

Wat is er praktischer dan leren naast je werk? Met een thuisstudie kun je op elk gewenst tijdstip je huiswerk maken. Vervolgens laat je het online beoordelen door je digitale leraar. Wanneer je nog niet helemaal thuis bent in de digitale wereld, is er altijd de mogelijkheid om je huiswerk schriftelijk in te sturen. Verder ondervind je gemak van thuis studeren, doordat je gewoon je werkzaamheden kunt blijven doen zoals je dat gewend bent.

Online

Ben je voor je werk vaak onderweg, dan neem je je thuisstudie mee op je tablet. Even afhankelijk van waar je online onderwijs volgt, maar bij de meeste instellingen wordt deze mogelijkheid geboden. Een andere optie om online te zijn voor je studie, is via het contact met je medestudenten. Bij veel aanbieders van online studeren kun je ook nog onderling berichten sturen. Ook kan het examen vaak online worden afgelegd. Voor een korte cursus is niet altijd een diploma behalen noodzakelijk, bij een voldoende aantal goede cijfers voor het ingeleverde huiswerk wordt dan een certificaat gestuurd.

Een online aanbieder van goede thuisstudies / danwel thuiscursussen is onder andere Thuiscursus.nl:
Zet de eerste stap naar je nieuwe toekomst!

Kosten

Studeer je voor een hogere rang binnen je huidige baan? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een studievergoeding van je werkgever. Volg je de digitale cursus om meer uit je eigen onderneming te halen? Dan kun je de kosten in elk geval meenemen in je jaarlijkse belastingaangifte en krijg je vaak nog iets terug. Maar studeer je voor jezelf, puur uit hobby of om gewoonweg uit eigen beweging verder te komen in je werk of andere dagelijkse bezigheden? Dan kun je bij meerdere instellingen kiezen voor betalen in termijnen. Zo ontstaat er voor meerdere cursisten ook nog voordeel ten aanzien van het kostenplaatje!

Cadeau

Naast het feit dat je hogerop komt, het langgewenste papiertje eindelijk hebt behaald en jezelf eindelijk die ene taal hebt kunnen aanleren, bieden sommige aanbieders een extra cadeau aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Veelal betreft het een gratis tablet, waarop ook nog een cursus is geïnstalleerd. Mooi meegenomen toch? Je studeert voor jezelf en je krijgt er nog een bonus bovenop! Zo’n tablet is bijvoorbeeld praktisch, wanneer je veelal onderweg bent of binnenkort op vakantie gaat en je je studie snel wilt afronden. Daarnaast is het voor privé gebruik natuurlijk altijd handig en leuk om, naast je gewone PC, apparatuur bij de hand te hebben waarop je je e-mail kunt lezen en zelfs televisie kunt kijken. Bekijk dan ook alle mogelijke opleiders via onze opleiders pagina!

Vooropleiding

Bekijk goed van tevoren wat voor vooropleiding er is vereist voor de thuisstudie die je wilt volgen. Vergelijk dit onder verschillende aanbieders en beoordeel wat het beste bij jou past. Waar bij de één online onderwijs wordt geboden met een tijdsbestek van enkele jaren, kan bij een andere aanbieder soms hetzelfde doel worden behaald binnen enkele maanden tot een jaar. Wil je een beroepsopleiding volgen op HBO niveau, dan heb je over het algemeen wel HAVO op MBO-4 nodig. Maar ga je een korte cursus op HBO niveau volgen, dan gelden er vaak veel minder strenge eisen. Bij een thuisstudie MBO vraagt men meestal LBO of MAVO als vooropleiding.

Wanneer begin je

Het volgen van een thuisstudie biedt onder andere nog het voordeel dat je eraan kunt beginnen wanneer jij maar wilt. Bovendien hoef je de studie niet binnen een bepaalde tijd te hebben afgerond; je krijgt er vaak 2 jaar voor om een online cursus af te maken, waar normaal gesproken enkele maanden tot een jaar voor staat. Dat is wel zo prettig, vooral wanneer je niet van tevoren kunt aangeven hoe het je zal vergaan binnen je werk en andere dagelijkse bezigheden. Stel, je bent pas begonnen als zelfstandig ondernemer en je begint een thuisstudie om je kennis nog meer uit te breiden, maar intussen stromen de opdrachten binnen. Hoe ga je de tijd verdelen, wat heeft voorrang? Vanzelfsprekend is het praktisch om hier een gulden middenweg in te vinden, maar het aannemen van opdrachten zou wel een voorkeursbehandeling verdienen.