Engels leren

Wil jij graag Engels leren? Wij hebben alle opties voor je op een rijtje gezet!engels leren
Je kunt op veel verschillende manieren Engels leren, in Nederland hebben veel mensen bijvoorbeeld het vak Engels al vanaf de basisschool gehad. Dit leidt ertoe dat men ervan uit gaat dat Nederlanders over het algemeen goed Engels spreken. Omdat Engels de wereld taal is, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om deze taal te leren, denk hierbij aan thuisstudies, een cursus Engels bij een school of een uitdagende buitenlandse cursus! Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je Engels bij te spijkeren, de vraag is alleen welke bij jou past!

Thuisstudie Engels leren

Deze vorm van Engels leren is de makkelijkste en wanneer je motivatie hoog is waarschijnlijk ook de snelste! Thuis studeren is voor veel mensen de ideale oplossing, bepaal zelf je tempo en hoeveel je wekelijks met je studie bezig bent. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met roosters en tijden waarop je zaken moet aanleveren (behalve de eind toets). Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk maar als je weinig motivatie en zelf discipline hebt dan kun je waarschijnlijk even verder kijken naar de andere opties!

Hieronder vind je een lijst met aanbieders van Engelse thuisstudie:

  1. NTI: Engels voor beginners & gevorderden. Gratis proeflessen mogelijk!
  2. Laudius: Business English & Engels voor in de techniek sector
  3. LOI: Voor kinderen, beginners tot gevorderden en zakelijke taalcursussen Engels.

Cursus Engels leren klassikaal

Het is uiteraard ook mogelijk om Engels klassikaal te leren, deze vorm past het best bij je als je over wat minder motivatie of zelf discipline beschikt. Klassikaal studeren is uiteraard ontzettend populair bij opleidingen, iedereen heeft er dan ook wel eens mee te maken gehad. Bij deze vorm is dan ook het beste te bepalen of deze bij je past of niet, je hebt er al ervaring mee!

Hieronder vind je een lijst met aanbieders van een klassikale cursus Engels:

  1. LOI Klasikaal: Business Engels & HBO studie Engels

Buitenlandse cursus Engels leren

Naast de klassikale cursus en de thuisstudie kun je ook kiezen voor een uitdagende buitenlandse cursus! Je gaat dan naar het buitenland om daar een aantal weken Engels te leren, je spreekt dan ook de hele tijd Engels! Deze vorm is waarschijnlijk kwalitatief gezien het beste, dit komt omdat je constant met Engels bezig bent. Wanneer je kiest voor een buitenlandse cursus betekent dit niet direct dat je 5 dagen per week Engels aan het leren bent en dus niks van het land kan zien, je kan namelijk zelf kiezen hoeveel dagen per week je wil leren en hoeveel dagen per week je vrij wil zijn om het land te bekijken! Het is dus een soort studie vakantie!

Hieronder vind je een lijst met aanbieders van Engelse buitenlandse cursussen:

Study-globe

TEFL – Zelf Engelse les geven

Zelf Engelse taalles geven aan andere? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Je behaald je bevoegdheid voor het lesgeven van de Engelse taal via een TELF cursus. Hiervoor heb je uiteraard al een hoog niveau Engels nodig en je volgt dan in de meeste gevallen een intensieve cursus van 4 weken waarna je al basislessen Engels mag gaan geven!

Een buitenlandse stage

Als je nog op school zit en je vindt je Engels niet goed genoeg, dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een buitenlandse stage te doen! Een buitenlandse stage heeft hetzelfde “effect” als een buitenlandse cursus Engels leren, je spreekt namelijk de hele tijd Engels! Naast het feit dat je veel Engels spreekt en hier ontzettend veel van leert is het natuurlijk ook een geweldige ervaring.

Stagehuis

Interesse in een andere taal?

Meer informatie over andere talen:

Arabisch leren
Arabisch leren
Chinees leren
chinees leren
 Duits lerenduits leren
Engels lerenengels leren  Spaans lerenspaans leren  Frans lerenfrans leren
 Italiaans lerenitaliaans leren  Portugees lerenportugees leren  Russisch lerenrussisch leren