Helpen met taal

Helpen met taal

Voor u is het natuurlijk gesneden koek. Maar stelt u zich nu eens voor dat u als buitenlandse werknemer uw droombaan in Nederland kon krijgen. Dan zou u toch ook zo snel mogelijk een cursus Nederlands willen volgen? Het is dan fijn als u zo snel mogelijk de helpende hand geboden krijgt.

Snel weten wat u zegt

De wereld wordt alsmaar kleiner. Van internationalisering op zakelijk gebied is al bijna geen sprake meer. De gehele wereld is bijna één. Dat betekent dus ook dat er voortdurende migratie onder werknemers is. Die dan wel gemakkelijk de taal moeten kunnen leren spreken. Ze moeten zich immers verstaanbaar kunnen maken. Maar ze moeten ook snel onder de knie krijgen wat de anderen op de werkvloer eigenlijk tegen hen zeggen.  Een cursus in de betreffende taal, het Nederlands bijvoorbeeld, is dan eerder een noodzaak dan een luxe te noemen. Dit is immers een eerste vereiste.

Woord en geschrift

Niet alleen het spreken is van belang. Ook het kunnen begrijpen en opstellen van documenten is natuurlijk een noodzaak. Het is daarom dus vaak maar een kleine investering als men kijkt naar wat men ervoor terugkrijgt. Het leren spreken en schrijven van een geheel nieuwe taal is een verrijking die op zakelijk gebied eigenlijk zijn gelijke niet kent. Wanneer u hier uw nieuwe werknemers een handje bij zou kunnen helpen zou dit ook voor u veel profijt kunnen hebben. Het is dan ook om die reden dat de cursussen zich ook vaak op deze groep richten.

Volg een taalcursus op maat

Voordat je begint met de taalcursus is het verstandig om een test te doen, op die manier weet je op welk niveau je kan instromen. De test wordt beoordeeld door ervaren trainers. Bij Babel in Utrecht kun je diverse taalcursussen volgen op een beginnersniveau of juist op een niveau voor gevorderden. Als je een nieuwe taal leert kennen dan wordt je visie op de wereld ook breder.