Chinees leren

Wil jij graag Chinees leren? Wij hebben alle opties voor je op een rijtje gezet!chinees leren
Je kunt op een aantal verschillende manieren Chinees leren: op school en bij een cursus etc. Chinees wordt door ontzettend veel mensen op de wereld gesproken en er zijn veel Chinese (multinational) bedrijven. Hoe handig zou het dus zijn om Chinees te spreken? Het kan je snel aan een baan helpen, niet veel mensen kunnen immers Chinees spreken, en staat goed op je CV. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om deze taal te leren, denk hierbij aan thuisstudies, een cursus Chinees bij een (taal)school of een uitdagende buitenlandse cursus! Er zijn dus genoeg mogelijkheden om Chinees te leren, de vraag is alleen welke bij jou past!

Thuisstudie Chinees leren

Deze vorm van Chinees leren is de makkelijkste en wanneer je motivatie hoog is waarschijnlijk ook de snelste! Thuis studeren is voor veel mensen de ideale oplossing, bepaal zelf je tempo en hoeveel je wekelijks met je studie bezig bent. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met roosters en tijden waarop je zaken moet aanleveren (behalve de eind toets). Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk maar als je weinig motivatie en zelf discipline hebt dan kun je waarschijnlijk even verder kijken naar de andere opties!
Hieronder vind je een lijst met aanbieders van Chinees thuisstudie:

  1. NTI: Chinees leren voor beginners
  2. LOI: Zelfstudie Chinees
  3. Laudius: Diverse chinese taalcursus mogelijkheden

Cursus Chinees leren klassikaal

Het is uiteraard ook mogelijk om Chinees klassikaal te leren, deze vorm past het best bij je als je over wat minder motivatie of zelf discipline beschikt. Klassikaal studeren is uiteraard ontzettend populair bij opleidingen, iedereen heeft er dan ook wel eens mee te maken gehad. Bij deze vorm is dan ook het beste te bepalen of deze bij je past of niet, je hebt er al ervaring mee!

Buitenlandse cursus Chinees leren

Naast de klassikale cursus en de thuisstudie kun je ook kiezen voor een uitdagende buitenlandse taalcursus! Je gaat dan naar het buitenland om daar een aantal weken Chinees te leren, je spreekt dan ook de hele tijd Chinees! Deze vorm is waarschijnlijk kwalitatief gezien het beste, dit komt omdat je constant met de taal bezig bent. Een taalcursus in het buitenland is te volgen van intensief tot basic en je kunt het dan ook zien als een soort studie vakantie!

Study-globe

Een buitenlandse stage

Als je nog op school zit en je vindt je Chinees niet goed genoeg, dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een buitenlandse stage te doen! Een buitenlandse stage heeft hetzelfde “effect”.

Arabisch leren
Arabisch leren
Chinees leren
chinees leren
 Duits lerenduits leren
 Engels lerenengels leren  Spaans lerenspaans leren Frans lerenfrans leren
 Italiaans lerenitaliaans leren  Portugees lerenportugees leren  Russisch lerenrussisch leren