Studeren in het buitenland

Studeren in het BuitenlandStuderen in het buitenland, wie wil dat nou niet?! Studeren in het buitenland is een geweldige ervaring en staat goed op je cv. Daarnaast is het ook erg goed voor de ontwikkeling van je talenkennis en de omgang met mensen in een andere cultuur.

Waarom Studeren in het buitenland?

Er is tegenwoordig veel vraag naar mensen met internationale werkervaring. Dit komt omdat er steeds meer internationale bedrijven zijn die goed opgeleide werknemers willen hebben. Het wordt steeds makkelijker om te studeren in het buitenland omdat de grenzen tussen landen steeds meer toegankelijk zijn. Daarnaast hoef je voor je studie ook niet de hele tijd in het buitenland aanwezig te zijn want er zijn meerdere buitenlandse universiteiten die ook online Bachelors en online Masters aanbieden.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tijdens je studie, of om als bijvoorbeeld een tussenjaar een semester in het buitenland te studeren!

Bestemmingen

In principe kun je overal ter wereld gaan studeren, de keuze is dus enorm. Voor de meest gekozen bestemmingen zijn er twee handige speciaal ingerichte websites met meer informatie over de mogelijkheden, kosten, procedures waar wij graag naar verwijzen dit zijn:

Kosten

Mensen denken vaak dat het enorm duur is om in het buitenland te studeren, maar wanneer je binnen de Europese Unie gaat studeren kost het vaak niet eens veel meer dan in Nederland (soms zelfs gratis). Er zijn vaak instanties die een accommodatie voor je kunnen boeken wanneer je een buitenlandse studie via hen regelt. Daarnaast heb je in de meeste gevallen ook gewoon recht op studiefinanciering in het buitenland.

Reisdocumenten

Wanneer je een studie gaat volgen in het buitenland heb je binnen de Europese Unie en de landen  Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, Ijsland en Zwitserland  geen visum en paspoort nodig. Ga je een studie buiten deze landen volgen is dit in bijna elk studie wel het geval. Je kunt vaak bij het bedrijf waar je je studie geregeld hebt ook vragen of ze een visum kunnen regelen of daarbij kunnen begeleiden. Een paspoort kun je eenvoudig aanvragen bij de gemeente waar je woont.