Online opleidingen doen vanuit de luie stoel

Liever een diploma halen vanuit de luie stoel? Op internet zijn er heel veel aanbieders die online opleidingen aanbieden. Van taalcursussen tot volledige wo-opleidingen. Verder zijn er ook mbo, hbo en talloze beroepsstudies te volgen. Wist je bijvoorbeeld al dat je online kan laten opleiden tot interieurstylist of sportmasseur? Bij een aantal online opleidingen kan het wel zijn, dat je een aantal praktijkdagen hebt of een stage moet lopen om de diploma te behalen.

Verschillende online opleiders

Er zijn veel online opleiders die cursussen en volledige online opleidingen aanbieden. Het kan daarom soms ook wel lijken of je door de bomen het bos niet meer ziet. Bekende online opleiders zijn bijvoorbeeld: NTI, LOI, Studieplan en NHA. Wat minder bekend zijn de mogelijkheden in het buitenland welke je kunt vinden via Study-Globe. Op de pagina over online opleiders vind je alle mogelijkheden en zijn aanbieder van online opleidingen terugvinden.

Online taalcursussen

Veel taalcursussen kun je volledig online volgen. Sommige taalcursussen zijn ook nog eens gratis. Wanneer je aan een taalcursus begint, is het wel belangrijk te bedenken wat je doelstelling is. Bij gratis taalcursussen mag je natuurlijk minder verwachten dan bij betaalde taalcursussen, het voordeel van een betaalde cursus is vaak ook dat ze meer motiveren om de cursus ook echt te volgen en voortgang te boeken! Taalcursussen zijn er niet alleen voor de meest gangbare talen en door bekende aanbieders. Er is dus een breed aanbod te vinden online. Wij hebben verschillende talen en cursus mogelijkheden alvast voor je op een rijtje gezet en deze kun je uitgebreid terug vinden op de pagina over talen leren.

Mbo/hbo/wo

Misschien denk je dat je voor een mbo, hbo of wo-opleiding weer de schoolbanken in moet. Niets is minder waar. Ook online kun je dit soort opleidingen volgen. Vaak moet je dan wel zelf een stagebedrijf zoeken. Toch kan het wel heel fijn zijn om zelf op je eigen tijd te studeren. Grote online opleiders zoals LOI, en NHA bieden deze opleidingen aan. Bij een bachelor of masterprogramma staan vaak ook het aantal studiepunten wat je kunt behalen met welke onderdelen. Vaak staat er bij dit soort online opleidingen wel een minimaal niveau wat je moet hebben voor je aan deze online opleiding begint. Maar mocht je dit niet hebben, kun je altijd nog online studeren voor je havo of vwo en daarna staatsexamen doen.

Overige online opleidingen en cursussen

Als je denkt alles te hebben gehad, dan heb je het mis. Er zijn nog veel meer online opleidingen en cursussen online te vinden. Zo kun je beroepsopleidingen volgen zoals: boekhouder, webdesigner of weddingplanner. Cursussen zijn soms wat meer op hobby’s gericht. Zo kun je leren breien of fotograferen. Ook zijn er veel cursussen over bepaalde interessante onderwerpen zoals: het verzorgen van je paard en romans schrijven.

En voor we het bijna vergeten. Er zijn ook nog online trainingen. Een training voor presenteren of mediation kan heel praktisch zijn. Ook kun je delen van je EHBO-diploma bijscholen online, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de AED.